Footer Right Content

Monday, May 30, 2011

KRISKB 2011; tabah menempuh ujian

Penggerak KRIS 2011
27-27 Mei 2011; Kem Remaja Islam kali ke-4 telah dijalankan dengan baik bertempat di Rumah Kebajikan Darul Bakti. Kehadiran peserta melebihi 110 orang ini meliputi pelajar-pelajar dari sekolah-sekolah menengah sekitar Kota Belud dan Kota Marudu.Pada asalnya, KRIS tahun ini hendak diadakan di SMK Usukan tetapi seminggu sebelum program, pihak sekolah telah memaklumkan bahawa tapak sekolah digunakan untuk program sekolah.
Antara peserta muslimat KRIS
Gelagat peserta muslimin bersama Kem Kom
Maka dengan itu, AJK KRIS berusaha untuk mencari tapak program yang baru dan akhirnya membuat keputusan untuk berprogram di Darul Bakti setelah dicadangkan oleh seorang sahabat. Tapak program yang menghadapi masalah air dan tidak cukup penginapan memberi sedikit masalah kepada program untuk berjalan dengan lancar. Walaupun banyak ujian yang datang, Alhamdulillah semua ujian dapat dihadapi dengan tabah.
Khemah; penginapan AJK/ fasi KRIS
PSSKB mengucapkan syabas dan tahniah buat semua AJK KRIS 2011 kerana berjaya mengadakan program pada tahun ini dengan baik. Tahniah juga kepada semua ahli KRUKB kerana buat pertama kalinya program KRIS dijalankan seratus peratus oleh KRUKB dan berjaya menghimpunkan peserta dari semua sekolah seluruh KB termasuk SMK Narinang dan SMK
Tambulion yang julung-julung kalinya mengikuti program KRIS ini.
Slot LDK
Tahniah juga buat semua peserta kerana ketabahan anda mengikuti program KRIS hingga keakhirnya walaupun menghadapi banyak ujian. Semoga ilmu yang dikutip dapat diamalkan dan dimanfaatkan.
Peserta khusyu' mendengar penerangan exporace
Explorace
Terima kasih diucapkan kepada pihak Darul Bakti kerana membenarkan KRIS KB berprogram di tapak ini. Tidak lupa juga buat sahabat-sahabat dari KM, Tuaran dan UTM yang banyak membantu program ini. Hanya Allah yang layak membalas jasa kalian. Mohon kemaafan atas segala kekurangan dan kelemahan sepanjang perjalanan program ini.
Semoga program KRIS KB pada tahun ini mencapai matamatnya.
"Membina Generasi Rabbani".

0 comments: