Footer Right Content

Saturday, January 30, 2010

Qiam Januari KRUKB 2010

29-30 Jan 2010
Masjid Pekan KB
Alhamdulillah...program bulanan ini dapat diteruskan untuk tahun ini. Walaupun kehadiran agak sedikit berbanding program2 sebelum ini disebabkab kesibukan persekolahan pada awal tahun ini namun program bulanan ini dapat dijalankan juga dengan baik. Tahniah dan terima kasih buat AJK pelaksana.Program qiamullail pada tahun ini agak berlainan dengan program qiamullail tahun lalu kerana terdapat beberapa pembaharuan seperti quiz akademik yang dimulakan dengan subjek SEJARAH pada Januari ini. Pertandingan quiz ini dimenangi oleh SMK Arshad, tempat kedua SMK Pekan II, tempat ketiga SMKA Tun Said dan saguhati SMK Taun Gusi dan SMK Pekan. Selain itu, aktiviti amal kebajikan juga dilaksanakan yakni membersihkan kawasan masjid termasuk bilik air.
mujahiden KB
Untuk acara kemuncak iaitu majlis penutupan diadakan penyampaian hadiah untuk pemenang quiz, pelancaran tabung KRUKB dengan penyerahan tabung kepada pengerusi KRUKB oleh pengerusi PSSKB. Akhir sekali ialah pelancaran kumpulan nasyid KRUKB yang sempat memperdengarkan beberapa buah lagu nasyid sebelum lambaian ukhwah.
pelancaran tabung KRUKB
Semoga bertemu lagi untuk program qiamullail akan datang. Siap sedia untuk menjawab soalan quiz. Ajak rakan2, kawan2 dan sahabat2 yang lain!

0 comments: